Zapiekanka z leśnych grzybów

2024-06-30
Średnia Ocena

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Oceń przepis

fork fork fork fork fork

0 Użytkownicy oceniają przepis

Podobne przepisy:
  • Placki z ziołami ( Jingalov Hats )

  • Żeberka duszone

  • Kremówka orzechowa

  • Fenkuł (koper włoski) smażony z parmezanem

  • Rosół z perliczki

Zapiekanki z leśnymi grzybami – prawdziwki, kurki i inne cudowne dary leśne swoim wyglądem i aromatem inspirują nas niesamowicie. Nasz las darzy wciąż więc pomysłów nie brakuje. Kapitalne zapiekanki z prawdziwków i kurek z wczorajszego zbioru z serem pleśniowym wzmacniającym jeszcze bardziej aromat grzybów, dzikim tymiankiem z bieszczadzkich łąk na chlebku ciabatta

Składniki

  • świeże grzyby leśne, prawdziwki, kurki, młode maślaki ....
  • chlebek do zapiekania
  • ser pleśniowy
  • oliwa, zioła, sól i pieprz
  • 1 cebula i 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Świeże grzyby czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Suchą patelnię rozgrzewamy i wrzucamy nasze grzyby, mieszając żeby szybko odparowały z wody.

Krok 2

Po odparowaniu wlewamy trochę oliwy, dodajemy pokrojoną cebulę i ząbek czosnku, dodajemy zioła i chwilę smażymy.

Krok 3

Na pokrojone chlebki przekładamy podsmażone grzyby, dodajemy ser pleśniowy i zapiekamy w temperaturze 180 stopni aż ser się rozpuści i chlebki się zarumienią. Grzybowego smacznego.

krótko podsmażamy na patelni
układamy na bagietce
dodajemy ser pleśniowy i zapiekamy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *