Potrawka z kurczaka Beatki
2024-02-04- Kuchnia: Kuchnia Podkarpacka
- Poziom trudności: łatwy
- Add to favorites
Średnia Ocena
(5 / 5)
1 Użytkownicy oceniają przepis
Podobne przepisy:
Danie które można wykonać bardzo szybko, bez potrzeby większych umiejętności kulinarnych. Polecam dla zapracowanych i wielbicieli drobiu. Pięknie się prezentuje i wspaniale smakuje.
Składniki
- 1 filet z kurczaka
- 1/2 papryki
- cebula
- marchew
- pomidory koktajlowe
- kawałek kapusty włoskiej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1/2 łyżeczki chili / opcjonalnie /
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki zielonego groszku
- masło klarowane
- sól i pieprz
Przygotowanie
Krok 1
Pierś kurczaka kroimy w paski, w poprzek włókien, oprószamy solą i podsmażamy na maśle klarowanym.
Krok 2
Jarzynę kroimy i dusimy na patelni aż będą półmiękkie. dodajemy paprykę słodką, chili, 2 łyżki koncentratu i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i dusimy jeszcze przez chwilę. Na koniec dodajemy zielony groszek.
Krok 3
i gorące wykładamy na talerz. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub jak kto lubi. Smacznego