Żur z kiszonych rydzów

2022-11-20
  • Porcje: 4
Średnia Ocena

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Oceń przepis

fork fork fork fork fork

0 Użytkownicy oceniają przepis

Podobne przepisy:
  • Krewetki Curry

  • Haszlama – ormiańska zupa warstwowa – czyli kuchnia pod chmurką

  • Łosoś marynowany w soli (Gravlaks)

  • Kebab Fistikli

  • Wytrawne kwiatuszki 12 szt.

Żur z kiszonych rydzów , świąteczna zupa z okolic Białego Dunajca i Beskidu Niskiego

Ponieważ dla mnie najlepszy bulion jest z młodej baraniny więc ten żur jest na bazie bulionu z baraniny wypasanej na ziołowych łąkach w Terce w Bieszczadach.

Przepis od niezapomnianego śp. Leszka Horwarta, dziennikarza krakowskiego i Redaktora Naczelnego – Potrawy regionalne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *