Sałatka śledziowa na kanapce

2023-01-08
Średnia Ocena

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Oceń przepis

fork fork fork fork fork

0 Użytkownicy oceniają przepis

Podobne przepisy:
  • Łosoś marynowany w soli (Gravlaks)

  • Kebab Fistikli

  • Wytrawne kwiatuszki 12 szt.

  • Chlebek perski Barbari

  • Fenkuł (koper włoski) smażony z parmezanem

Sałatka śledziowa w nowej innej postaci. Na karnawałowy wieczór może być Waszym hitem . Wspaniała na każdą imprezową przekąskę. Kto nie wierzy niech spróbuje.

Składniki

  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 jajko
  • 150 g serek twarogowy, śmietankowy, kanapkowy np. Filadelfia
  • Płaty śledziowe w oleju
  • chleb żytni wieloziarnisty
  • sałata strzępiasta
  • szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wrzucamy pokrojone w kostkę jajko ugotowane na twardo i ostudzone. Ogórek konserwowy kroimy w kostkę i dokładamy do miski. 1, 5 płata śledziowego, odsączonego i osuszonego kroimy także w kostkę i dokładamy do miski. Na koniec dodajemy opakowanie serka twarogowego. Wszystko mieszamy bardzo dokładnie i delikatnie, tak aby składniki były wyczuwalne przy jedzeniu.

Krok 2

Wykrojnikiem wykrawamy krążek chleba. Do środka wkładamy wymieszaną sałatkę i dokładnie ugniatamy łyżką albo nożem. Wyrównujemy z wierzchu. Wypychamy krążek chleba delikatnie do góry i kładziemy na półmisek. Posypujemy szczypiorkiem. Jeżeli ktoś lubi to na wierzch można położyć czerwonego kawioru. Ozdabiamy sałatą i serwujemy. Smacznego

Pokrojone składniki w kostkę przygotowane do mieszania
Wykrojony chlebek przygotowany do wypełnienia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *