Kuchnia: Kuchnia Podkarpacka
Żeberka duszone
Od znajomego rzeźnika w Ustrzykach kupiliśmy żeberka. Dla niego nie ma problemu z doborem mięsa ...
Czytaj więcejKremówka orzechowa
Gospodynie podkarpackie słyną z doskonałych wypieków. Dawniej były to skromne ciasta, współcześnie już są bogatsze ...
Czytaj więcejFenkuł (koper włoski) smażony z parmezanem
Jedna z bardziej niedocenionych u nas kulinarnie roślin a szkoda. Poza ogromnymi właściwościami zdrowotnymi jest ...
Czytaj więcejRosół z perliczki
o delikatnym zapachu dzikiego ptactwa i fantastycznym smaku z makaronem swojej roboty
Czytaj więcejPotrawka z kurczaka Beatki
Danie które można wykonać bardzo szybko, bez potrzeby większych umiejętności kulinarnych. Polecam dla zapracowanych i ...
Czytaj więcejKaczka z jabłkami i warzywami
Kaczka i gęś, to jeszcze mało doceniany drób w naszym kraju a smakuje rewelacyjnie. Jest ...
Czytaj więcejKanapka z rostbefem
Pozostając przy cudownym mięsie jakim jest rostbef możemy zrobić cudowne kanapki które i wyglądają i ...
Czytaj więcejPieczeń warstwowa
Soczysta pieczeń warstwowa marynowana z cebulką to danie dla prawdziwych smakoszy dobrej wieprzowiny. Dodatek sosu ...
Czytaj więcejNasza letnia crostata
Crostata - włoska tarta kojarzona przede wszystkim na słodko. Dzisiaj proponuję wam rewelacyjną crostatę ze ...
Czytaj więcejPierś z kurczaka z brzoskwinią
Pierś z kurczaka faszerowana brzoskwiniami i smażonymi paluchami z piersi kurczaka, to znowu inna i ...
Czytaj więcej