Kuchnia: Kuchnia Podkarpacka

Patera serowa

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

Oprócz wszelkiego rodzaju wędlin i mięs, również sery są idealnym produktem na wszelkiego rodzaju imprezy. ...

Czytaj więcej

Pierś z kurczaka faszerowana prawdziwkami

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

Miękka, soczysta, upojna z kawałkami prawdziwków pierś z kurczaka faszerowana mięsem i prawdziwkami - to ...

Czytaj więcej

Kanapka z wędzoną szynką wołową

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (0 / 5)

Kanapka z wędzoną szynką wołową, na sałacie z jajkiem i rzeżuchą. Nasza poczciwa kanapka nie ...

Czytaj więcej

Półgęski wędzone

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (4.7 / 5)

Półgęski wędzone to przepis Pani Teresy Kropidłowskiej z Borów Tucholskich gdzie gęsina ma swoje zaszczytne ...

Czytaj więcej

Polędwiczki nadziewane grzybami leśnymi

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (3 / 5)

Polędwiczki wieprzowe nadziewane kurkami i podgrzybkami - cudowne i eleganckie danie dla dwojga lub wykwintne ...

Czytaj więcej

Śledzie w galarecie

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (0 / 5)

Śledzie w galarecie zabrzmiało tak, jak stare czasy z PRL kiedy do wódeczki była przymusowa ...

Czytaj więcej

Sałatka śledziowa z owocami nasturcji

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (0 / 5)

Śledź jest w naszej kuchni chyba najbardziej rozpoznawalną rybą. Czy w czasie postu, czy w ...

Czytaj więcej

Postny barszcz wigilijny

Kategoria: , Kuchnia:
forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

Na Podkarpaciu barszcz czerwony należy do ścisłej tradycji. Dlatego też pora już na prawdziwie wigilijny ...

Czytaj więcej

Kapuśniaczki drożdżowe ze słodką kapustą

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (0 / 5)

KAPUŚNIACZKI Z CIASTA DROŻDŻOWEGO - pulchne, mięciutkie, pachnące z farszem z kapusty słodkiej - raj ...

Czytaj więcej

Kompot wigilijny

Kategoria: , Kuchnia:
forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

Kompot gotowany z suszonych owoców, dziś serwuje się do wieczerzy wigilijnej. Najczęściej przyrządza się z ...

Czytaj więcej