Kuchnia: Kuchnia Polska
Miodownik z orzechami
Od wiosny patrząc na pracujące pszczoły w naszym ogrodzie, już marzymy o cudownym miodzie. Czy ...
Czytaj więcejRosti – alpejskie placki ziemniaczane
Rosti - to placki ziemniaczane z surowych ziemniaków rodem z Alp . Ale z kompletnym ...
Czytaj więcejKarkówka duszona Beatki
Karkówka to bardzo wdzięczny kawałek mięsa. Można jeść na gorąco z sosem, można jeść na ...
Czytaj więcejŻeberka z leśną nutą
W naszej Zmarzłowej Dolinie nad szumiącym Kisielnym u podnóża Czulni jesteśmy otoczeni pięknymi lasami i ...
Czytaj więcejSzynka z porą i bobem
Smaczne i eleganckie danie do przygotowania w domu lub ogrodzie. Podstawą tego dania jest szynka ...
Czytaj więcejMielone w stylu włoskim
Chociaż kotlety mielone robi się na dziesiątki sposobów to jednak zachęcam do wypróbowania tego przepisu. ...
Czytaj więcejPasztet z rydzami
Zima już prawie i organizm zmienia swoje potrzeby. Z lekkich sałatek letnich czas na coś ...
Czytaj więcejKapuśniaczki drożdżowe ze słodką kapustą
KAPUŚNIACZKI Z CIASTA DROŻDŻOWEGO - pulchne, mięciutkie, pachnące z farszem z kapusty słodkiej - raj ...
Czytaj więcejZiemniaki z brukselką
Ziemniaki z boczkiem i brukselką mogą być dodatkiem do dań mięsnych ale także mogą być ...
Czytaj więcejŻur z kiszonych rydzów
Żur z kiszonych rydzów , świąteczna zupa z okolic Białego Dunajca i Beskidu Niskiego Ponieważ ...
Czytaj więcej