Poziom trudności: średni
Nasz złoty rosół
Od dziecięcych lat pamiętam, kiedy był gotowany rosół, pachniał cały dom i podwórko. Teraz kiedy ...
Czytaj więcejMiodownik z orzechami
Od wiosny patrząc na pracujące pszczoły w naszym ogrodzie, już marzymy o cudownym miodzie. Czy ...
Czytaj więcejPierogi kresowe
Przepis od babci Cecylii która dostała go od matki Marii z miejscowości Psary koło Lwowa. ...
Czytaj więcejKiełbasa Lisiecka
Kiełbasa lisiecka wywodzi się z tradycyjnej, grubo krojonej kiełbasy krakowskiej i pod swoją nazwą wyodrębniła ...
Czytaj więcejZupa klops gotowany
Zupa - klops gotowany. Tak naprawdę nie wiem skąd wzięła się ta nazwa. Tak się ...
Czytaj więcejSzynka z porą i bobem
Smaczne i eleganckie danie do przygotowania w domu lub ogrodzie. Podstawą tego dania jest szynka ...
Czytaj więcejPasztet z rydzami
Zima już prawie i organizm zmienia swoje potrzeby. Z lekkich sałatek letnich czas na coś ...
Czytaj więcejKapuśniaczki drożdżowe ze słodką kapustą
KAPUŚNIACZKI Z CIASTA DROŻDŻOWEGO - pulchne, mięciutkie, pachnące z farszem z kapusty słodkiej - raj ...
Czytaj więcejDiabelskie skrzydełka
Smakowite i proste danie na party w ogrodzie lub domu. Idealne jako przekąska do meczu ...
Czytaj więcejChleb pszenny, zwykły jasny
Na dzisiaj świeżutki, pachnący chlebek. Jeżeli ktoś sobie zachowa ten przepis, to później będzie bazą ...
Czytaj więcej