Poziom trudności: średni

Pierś z kurczaka faszerowana prawdziwkami

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

Miękka, soczysta, upojna z kawałkami prawdziwków pierś z kurczaka faszerowana mięsem i prawdziwkami - to ...

Czytaj więcej

Kapuśniaczki drożdżowe ze słodką kapustą

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (0 / 5)

KAPUŚNIACZKI Z CIASTA DROŻDŻOWEGO - pulchne, mięciutkie, pachnące z farszem z kapusty słodkiej - raj ...

Czytaj więcej

„Zamieć”

Kategoria: , Kuchnia:
forkforkforkforkfork Średnia ocena: (0 / 5)

Na zimowy wieczór, kiedy jest biało za oknem, wtedy na biały puch przychodzi słodka kakaowa ...

Czytaj więcej

Pasztet z zająca

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (3.7 / 5)

W latach 70 - tych był bardzo popularny. Można było widzieć jak wisiały przy oknach ...

Czytaj więcej

Pierniki w koszyczku z piernika

Kategoria: , Kuchnia:
forkforkforkforkfork Średnia ocena: (0 / 5)

Ojej, cóż za zapach cynamon, goździki coś mi się wydaje że ktoś upiekł pierniki.

Czytaj więcej

Karpackie pierogi z bryndzą

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

Czekanie na pierogi: Tańczą żółtka na stolnicy mąka sypie biały pył. Już czekają domownicy, jakby ...

Czytaj więcej

Nasz złoty rosół

Kategoria: , Kuchnia:
forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

Od dziecięcych lat pamiętam, kiedy był gotowany rosół, pachniał cały dom i podwórko. Teraz kiedy ...

Czytaj więcej

Miodownik z orzechami

Kategoria: , Kuchnia:
forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

Od wiosny patrząc na pracujące pszczoły w naszym ogrodzie, już marzymy o cudownym miodzie. Czy ...

Czytaj więcej

Pierogi kresowe

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (5 / 5)

 Przepis od babci Cecylii która dostała go od matki Marii z miejscowości Psary koło Lwowa. ...

Czytaj więcej

Kiełbasa Lisiecka

forkforkforkforkfork Średnia ocena: (4 / 5)

Kiełbasa lisiecka wywodzi się z tradycyjnej, grubo krojonej kiełbasy krakowskiej i pod swoją nazwą wyodrębniła ...

Czytaj więcej