Poziom trudności: średni
Pierogi kresowe
Przepis od babci Cecylii która dostała go od matki Marii z miejscowości Psary koło Lwowa. ...
Czytaj więcejKiełbasa Lisiecka
Kiełbasa lisiecka wywodzi się z tradycyjnej, grubo krojonej kiełbasy krakowskiej i pod swoją nazwą wyodrębniła ...
Czytaj więcejZupa klops gotowany
Zupa - klops gotowany. Tak naprawdę nie wiem skąd wzięła się ta nazwa. Tak się ...
Czytaj więcejSzynka z porą i bobem
Smaczne i eleganckie danie do przygotowania w domu lub ogrodzie. Podstawą tego dania jest szynka ...
Czytaj więcejPasztet z rydzami
Zima już prawie i organizm zmienia swoje potrzeby. Z lekkich sałatek letnich czas na coś ...
Czytaj więcejKapuśniaczki drożdżowe ze słodką kapustą
KAPUŚNIACZKI Z CIASTA DROŻDŻOWEGO - pulchne, mięciutkie, pachnące z farszem z kapusty słodkiej - raj ...
Czytaj więcejDiabelskie skrzydełka
Smakowite i proste danie na party w ogrodzie lub domu. Idealne jako przekąska do meczu ...
Czytaj więcejChleb pszenny, zwykły jasny
Na dzisiaj świeżutki, pachnący chlebek. Jeżeli ktoś sobie zachowa ten przepis, to później będzie bazą ...
Czytaj więcejCynaderki wieprzowe
Kiedyś popularna potrawa prawie we wszystkich jadłodajniach w Polsce teraz trochę zapomniana. Ale dla miłośnik ...
Czytaj więcej