O nas
To my – Beatka & Byniu. Połączyła nas prawdziwa pasja do gotowania, a mieszkanie w urokliwych Bieszczadach, gdzie cisza i poznawanie tajemnic otaczającej nas natury motywuje nas do odkrywania życia i smaków coraz bardziej.
Czym się inspirujemy? – Otaczającym nas światem i tym, ile możemy z niego czerpać.
Trochę o mnie
Uwielbiam naturę i wszystko co z nią związane, a ponad wszystko uwielbiam gotować. Cieszę się, że odnalazłem moja przystań właśnie tutaj – na Podkarpaciu. Spacery po lesie i górskich szlakach to moje życie i moja inspiracja.
Najlepsze Przepisy
-
Ogniskowa
Haszlama – ormiańska zupa...
Haszlama ( chaszlama ) ormiańska zupa warstwowa, tym razem gotowana z piwem. Jest wiele rożnych przepisów na tę zupę i każda rodzina ormiańska modyfikuję… ...więcej
-
Dania Główne
Żeberka duszone
Od znajomego rzeźnika w Ustrzykach kupiliśmy żeberka. Dla niego nie ma problemu z doborem mięsa czy wycięciem ciekawego kawałka. I tak naszym łupem się… ...więcej
-
Ryby i Owoce Morza
Łosoś marynowany w soli...
Gravlaks , surowy solony łosoś czy inaczej marynowany w soli to jedno z delikatniejszych a zarazem wykwintnych dań, szczególnie dla smakoszy ryb. Niezwykle proste… ...więcej
-
Mielone
Kebab Fistikli
tureckie danie w oryginale nadziane na szpadki i grillowane na obracającym się rożnie. Potrawa jest cudowna w smaku i zrobiona przez nas na grillowanej… ...więcej